Heb jij letselschade opgelopen tijdens werktijd? Dan heb je mogelijk recht op een schadevergoeding voor alle kosten die je moet maken als gevolg van het arbeidsongeval of bedrijfsongeval. Het kan lastig zijn om zelfstandig de letselschade te berekenen, vooral als je hier geen ervaring mee hebt. Als slachtoffer heb je ook recht op smartengeld. Gelukkig helpen onze letselschade advocaten je vaak kosteloos tijdens het juridische proces en zorgen ervoor dat je de schadevergoeding ontvangt waar je recht op hebt. Neem contact met ons op en ontdek direct wat de juridische mogelijkheden zijn in jouw situatie.

 

 

Veelgestelde vragen

01
Kan ik mijn werkgever aansprakelijk stellen voor het bedrijfsongeval?

Ja, in veel gevallen kan de werkgever aansprakelijk gesteld worden voor een bedrijfsongeval en kan er een schadevergoeding geclaimd worden. Het is belangrijk om hiervoor bewijs te verzamelen en contact op te nemen met een letselschade advocaat.

02
Wat moet ik doen als ik slachtoffer ben van een bedrijfsongeval?

Als slachtoffer van een bedrijfsongeval is het belangrijk om zo snel mogelijk medische hulp te zoeken en het ongeval te melden bij de werkgever. Daarnaast is het verstandig om contact op te nemen met een letselschade advocaat voor advies en ondersteuning bij het claimen van een schadevergoeding.

03
Wat kan een letselschadeadvocaat voor mij betekenen en waarom is het verstandig om er een in te schakelen?

Een letselschadeadvocaat kan u helpen om uw letselschadeclaim op de juiste manier af te handelen en te zorgen dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft. Een letselschadeadvocaat kan u bijstaan bij het verzamelen van bewijsmateriaal, het onderhandelen met de verzekeraar en indien nodig een gerechtelijke procedure starten.

04
Wat is de rol van een arbeidsdeskundige bij een bedrijfsongeval?

Een arbeidsdeskundige onderzoekt de mogelijkheden voor werkhervatting na een bedrijfsongeval en geeft advies over aanpassingen op de werkplek of ander werk dat de werknemer nog wel kan uitvoeren. Dit kan helpen bij het herstel en voorkomen dat de werknemer langdurig arbeidsongeschikt blijft.

05
Wie is aansprakelijk voor letselschade als zzp’er bij een bedrijfsongeval?

Bij een bedrijfsongeval als zzp’er is het afhankelijk van wie de aansprakelijkheid draagt. Als de zzp’er geen schuld heeft aan het ongeval, kan hij/zij aanspraak in sommige gevallen aanspraak maken op een schadevergoeding bij de opdrachtgever. Bijvoorbeeld als de werkzaamheden die je verricht vergelijkbaar zijn met die van werknemers in loondienst en plaatsvinden binnen het bedrijf van de opdrachtgever.