Ben je betrokken geweest bij een verkeersongeval en heb je letselschade opgelopen door de schuld van een ander? In dat geval heb je hoogstwaarschijnlijk recht op een schadevergoeding van de verantwoordelijke partij. Bij letselschade door een verkeersongeval staat ons team van experts en letselschade advocaten uitsluitend klaar voor slachtoffers van verkeersongevallen, nooit voor de tegenpartij.

Als er sprake is van eigen schuld en er geen aansprakelijke partij is aan te wijzen, kan het zijn dat je geen recht hebt op een schadevergoeding. Een uitzondering hierop is:

  • de Schadeverzekering voor Inzittende
  • de Schadeverzekering voor Opzittende

Deze verzekeringen vergoeden mogelijk  je letselschade bij eigen schuld. Ook als bijrijder in een auto of in het openbaar vervoer is het mogelijk om een verzekeringsmaatschappij aansprakelijk te stellen voor jouw letsel.

Ongeacht de situatie heb je als slachtoffer recht op een schadevergoeding van de verantwoordelijke partij. Onze letselschadespecialisten helpen kosteloos bij het verhalen van jouw letselschade door een verkeersongeval. Neem contact met ons op en ontdek direct wat de juridische mogelijkheden zijn in jouw situatie.

 

Veelgestelde vragen

Een letselschadeadvocaat kan u helpen om uw letselschadeclaim op de juiste manier af te handelen en te zorgen dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft. Een letselschadeadvocaat kan u bijstaan bij het verzamelen van bewijsmateriaal, het onderhandelen met de verzekeraar en indien nodig een gerechtelijke procedure starten.

De hoogte van de schadevergoeding wordt bepaald aan de hand van de aard en ernst van de schade en de geleden kosten en gederfde inkomsten. Dit kan worden vastgesteld door middel van onder andere medische rapportages en financiële gegevens.

Bij een verkeersongeval is de partij die het ongeval heeft veroorzaakt in de meeste gevallen aansprakelijk voor de letselschade. Dit kan bijvoorbeeld een andere verkeersdeelnemer of een wegbeheerder zijn.

Ja, slachtoffers hebben recht op juridische bijstand bij letselschade. Dit kan bijvoorbeeld via een letselschadeadvocaat. In veel gevallen worden de kosten van juridische bijstand vergoed door de aansprakelijke partij of de verzekeraar.