Heb je als gevolg van een ongeval letselschade opgelopen en is een ander hiervoor aansprakelijk? Dan heb je recht op een schadevergoeding voor je letselschade. In Nederland moet de aansprakelijke partij jou schadeloos stellen en terugbrengen naar de situatie van voor het ongeluk.

Naast een vergoeding voor materiële schade heb je ook recht op een financiële compensatie voor de emotionele en geestelijke schade die je na het ongeval ervaart. Dit wordt ook wel smartengeld genoemd.

Bij Letselschadesupport.nl helpen onze letselschadespecialisten jou bij het claimen van je letselschadevergoeding. Onze kosten worden vergoed door de aansprakelijke partij of verzekeringsmaatschappij. Dus jij hoeft niets te betalen voor onze juridische hulp bij het regelen van jouw schadevergoeding. De enige voorwaarde is dat de aansprakelijkheid is erkend of vaststaat.

Wil je weten of je recht hebt op een schadevergoeding? Of dat je recht hebt op gratis rechtsbijstand? Neem dan vrijblijvend contact op met onze juristen en ontdek direct of je recht hebt op een financiële vergoeding voor jouw schade. We brengen je graag in contact met een gespecialiseerde letselschade advocaat.

Veelgestelde vragen

01
Wie is aansprakelijk voor de letselschade bij een verkeersongeval?

Bij een verkeersongeval is de partij die het ongeval heeft veroorzaakt in de meeste gevallen aansprakelijk voor de letselschade. Dit kan bijvoorbeeld een andere verkeersdeelnemer of een wegbeheerder zijn.

02
Wie is aansprakelijk voor de letselschade bij een bedrijfsongeval?

Bij een bedrijfsongeval is de werkgever in de meeste gevallen aansprakelijk voor de letselschade. De werkgever moet bewijzen dat zij an haar zorgplicht heeft voldaan, wat in de praktijk vaak niet gemakkelijk is. De werkgever is niet aansprakelijk wanneer het ongeval is veroorzaakt door opzet of bewuste roekeloosheid van de werknemer.

03
Wat kan een letselschadeadvocaat voor mij betekenen en waarom is het verstandig om er een in te schakelen?

Een letselschadeadvocaat kan u helpen om uw letselschadeclaim op de juiste manier af te handelen en te zorgen dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft. Een letselschadeadvocaat kan u bijstaan bij het verzamelen van bewijsmateriaal, het onderhandelen met de verzekeraar en indien nodig een gerechtelijke procedure starten.

04
Hoe wordt de hoogte van de schadevergoeding bepaald?

De hoogte van de schadevergoeding wordt bepaald aan de hand van de aard en ernst van de schade en de geleden kosten en gederfde inkomsten. Dit kan worden vastgesteld door middel van onder andere medische rapportages en financiële gegevens.

05
Welke schadevergoeding kan ik claimen bij letselschade?

Bij letselschade kan een slachtoffer verschillende soorten schadevergoeding claimen, zoals medische kosten, inkomensverlies, huishoudelijke hulp en smartengeld. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de aard en ernst van het letsel.